Pelvis Minor Vrouw & Man

Gecertificeerde opleiding

theorie & praktijk bekken. 


Aanmelden

 • Robert Muts DO, DM, MSC, Martine Maertzdorf DO, Paula Vasconcelos DO, en anderen (zie onder bij cursusleiding)

 • Incl. Thee, koffie & lunch

 • Fysieke bijeenkomst van 6 seminaries

 • Januari -december 2024

 • Kosten €750 per seminarie, totaal €4.500,=

 • NRO accreditatie: 124 punten NOF accreditatie: 131 punten

  Cursus beschrijving

  De opleiding behandelt de osteopathische dysfuncties van de vrouwelijke & mannelijke organen binnen Pelvis Minor in theorie en praktijk. Deze organen zijn een niet eenvoudig onderwerp binnen het osteopathische beroep. Enerzijds vanwege de complexe anatomie en diagnostiek, anderzijds vanwege de ethiek. Uit ervaringen in de dagelijkse praktijk is gebleken dat bij mannen en vrouwen dysfuncties in dit gebied regelmatig voorkomen. Bij de hulpvraag van deze patiënten komt vaak een scala van klachten naar voren. Deze klachten worden meestal niet direct in verband gebracht met de Pelvis Minor, daarnaast is de diagnostiek complex.

  Problemen in het kleine bekken komen vaak voor, met uiteenlopende fysieke en psyche oorzaken en gevolgen. Binnen het osteopathisch onderwijs, conform de BCP’s, betreft het vele zaken die bij voorkeur postacademisch onderwezen dienen te worden.

  Praktijk
  De opleiding Pelvis Minor van Perpetuum is voor een zeer groot deel praktisch ingericht. Een groot scala aan uitwendige en inwendige technieken worden gedoceerd en praktisch begeleidt door onze ervaren docenten, met ruim aandacht voor herhaling in opvolgende seminaries.  

  Certificaat.
  De opleiding voert tot een certificering en een opname in het speciale Register Pelvis Minor. Dit Register en de bijbehorende Website dienen om de vele patiënten uit het hele land gericht te kunnen verwijzen, in het kader van Expertise. 


  Cursusdata

  Sem I :   20-22 januari 2024

  Sem II:  9-11 maart 2024

  Sem III: 25-27 mei 2024

  Sem IV: 14-16 september 2024

  Sem V:   9-11 november 2024

  Sem VI: 7-8 december 2024


  Kosten cursus

  De kosten voor deze cursus bedragen €750 per seminarie en de gehele cursus bestaat uit 6 seminaries. Aanmelding is voor de gehele nascholing van 6 seminaries incl. examen en certificaat. De nascholing wordt als 1 geheel gefactureerd (€4.500,=) en aparte deelname per module is niet mogelijk. Koffie, thee, lunch, parkeren en documentatie zijn inbegrepen. NRO accreditatie: 124 punten. NOF accreditatie: 131 punten. Beide accreditaties zijn voor de totale cursus.

   
   

  Pelvis Minor Vrouw & Man vormt een reeks
  van 6 blokken van ieder 3 dagen:


  ● Seminarie I : Kennis opfrissen & voorbereiding. Dit sem vormt een kennisopfrissing en uitbreiding van de anatomie en fysiologie, voorbereidende technieken, driedimensionale diagnostiek, directe en indirecte technieken.  ● Seminarie II: Diagnostiek & Therapie. Voorgang in diagnostiek & therapie, Bekkenbodemtherapie en Psychologie


  ● Seminarie III: Dysfunctiefenomenen & Gynaecologie. Dit 3e sem behandeld het hoe en waarom van dysfuncties Pelvis Minor in theorie en praktijk. Tevens uitgebreid aandacht voor de gynaecologie (uitsluitingsdiagnostiek) & urologie


  ● Seminarie IV: Complexere diagnostiek & technieken.  In sem IV gaan we in op de (driedimensionaal) moeilijkere testen en technieken. Tevens ruim aandacht voor de Casuïstiek, waarbij ook eigen casussen meegenomen mogen worden.


  ● Seminarie V: Verloskunde & Psychologie. In dit sem aandacht voor alles rond de zwangerschap, infertiliteit, verloskunde en de psychologische begeleiding inzake seksuele en traumatische themata, Therapeut-Patiënt-Relatie (TPR)


  ● Seminarie VI: verdere specialisatie. Ruim aandacht voor postcancereuze behandeling (mammae, uterus, protaat), tevens volgt een examen en certificering.  ONDERSCHEIDENDE OPLEIDING:

  Deze 5-delige opleiding is onderscheidend, omdat:

  • Het cursuspakket is gericht op certificering oftewel: bekwaming maakt onderscheid. De certificering is gekoppeld aan een register en Website. 
  • De osteopathische kennis is vooral gericht op anatomie, embryologie en fysiologie, met ruim aandacht voor de holistische benadering.
  • Het praktische deel is zowel uitwendig als inwendig; álle osteopathische dysfuncties uit de literatuur en de praktijk komen aan bod. 
  • Psychologie-deel: omgaan met incest, trauma, abortus, verkrachting, delicate zone, etc. tevens aandacht voor de seksuologische impact. 
  • Kennis van andere disciplines, zoals Bekkenbodem (Mensendieck, Fysiotherapie), urologie, lactatie, gynaecologie, Mammae. 

  Tijdens het opleidingsprogramma zal er ook ingaan worden op specifieke

  Cursusleiding

  Docenten uit diverse disciplines (osteopaten / artsen / verloskundigen) zullen deze nascholing gaan verzorgen voor Perpetuum in het IMC te Amsterdam. 

  • Robert Muts DO, DM, MSC, docent osteopathie sinds 1992 met name osteopathie in het viscerale bereik en filosofie. Heeft de opleiding Pelvis Minor reeds 8 maal verzorgt in binnen- en buitenland. 
  • Martine Maetzdorf DO, docent osteopathie in het viscerale bereik sinds 2018. Opleiding Pelvis Minor gevolgd bij Robert Muts en bij Renzo Mollinari. 
  • Paula Vasconceloz DO, docent osteopathie in fascia en spierkettingen. Opleiding Pelvis Minor gevolgd bij Robert Muts, lid van het Kinder-IMC. 
  • Lex Flisijn DO, MSc, docent osteopathie in het viscerale bereik
  • Thamar Pfluger, Mesendieck therapeute, reeds 38 jaar ervaring in Bekkenbodem-problematiek, werkt nauw samen met het geboortecentrum van Beatrijs Smulders in Amsterdam. 
  • Rianne van Arkel, fysiotherapeut, MSc.  sinds 2011 gespecialiseerd in bekkenproblematiek, na het afronden van de 3-jarige opleiding tot bekkenfysiotherapeut. 
  • Sanne Olofson, verloskundige, Msc, sinds 2011 praktiserend en Master of Health Science. 
  • Evert-Jan Ilbrink DO, docent embryologie, biofysica, gespecialiseerd in de praktische toepassing van embryologische kennis.
  • Hanneke Temeer, psycholoog en seksuoloog, sinds 2010 werkzaam in eigen praktijk en in het Academisch Medisch Centrum te Amsterdam
  • Tjarda van Sliedrecht, PhD, psycholoog & coach sinds 2010, acht jaar gewerkt als senior docent aan de academie verloskunde in Maastricht.
  • Gynaecoloog  Cursuslocatie


  Routebeschrijving
  • Contactweg 145-153
  • 1014 BJ Amsterdam

  Meld je aan voor de cursus ‘Pelvis Minor Vrouw & Man’.

  Docent: Robert Muts DO, DM, MSC, Martine Maertzdorf DO, Paula Vasconcelos DO, en vele anderen

  Locatie: IMC, Perpetuum, Contactweg 145-153, 1014 BJ Amsterdam

  Kosten: 6 blokken a €750= => €4500,=

  Let op: Bij aanmelden selecteer je alumni en ‘postacademisch’

  Aanmelden

  €4500,=