Webinar: Immuniteit, virussen als corona en behandeling

immuniteit corona

Webinar voor osteopaten, mesologen en andere zorgprofessionals. Over immuniteit, virussen als corona en behandeling.

Op maandag 30 maart en woensdag 1 april gaven Robert Muts en Remy Muts een webinar over de werking van ons immuunsysteem, in bijzonder in relatie tot virussen zoals corona. Van Macrofagen tot Lymfocyten, systeemreacties en meer.

Kijk het webinar terug

Inhoud van het webinar

De toestand van ons bindweefsel (Basis-Bio-Regulatie-Systeem: BBRS) is van belang voor de reactie op een virus. Het bindweefsel reageert altijd eerst met een aspecifieke afweerreactie. Afhankelijk van het verloop kan een specifieke afweerreactie ingezet worden.

Vragen die aan bod komen, zijn bijvoorbeeld: wat is een virus? Waarom zijn er geen medicijnen voor? Wat is het belang voor (complementaire) therapie bij infectieziekten? Ook kunnen enkele vragen van deelnemers worden beantwoord.

Bekijk ook de pdf met de slides van het webinar.

Over de sprekers

  • Robert Muts is directeur van het Integraal Medisch Centrum in Amsterdam en directeur van het College voor Osteopathie Sutherland en de Academie voor Mesologie. Zijn thesis van 1991 beschreef de werking van het BBRS in relatie tot therapie.
  • Remy Muts is BSc in Molecular Life Science aan de Universiteit Utrecht (UU) en rond nu zijn Master Infection & Immunity af aan de UU met een stage in immunologie aan het Karolinska Instituut in Stockholm. Daarna volgt een PhD aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) in Medische Microbiologie.