Postacademische cursussen

 • Het mechanisch model binnen het visceraal aspect

  450.00

  13/14 april 2019 – R. Muts
  Mesenterium, omentum, ligamentum, pleura, pericard zijn slechts enkele vormen van peritoneale fascia die van groot belang zijn voor het mechanisch aspect van viscera. Dit vormt in verschillende hoedanigheden de ophanging, bescherming en glijvlakken van de viscera.

 • Diagnostic-clinical reasoning and adaptive treatment based on five structure-function models

  650.00

  3 mei t/m 5 mei 2019 – C. Lunghi
  Samen met onder andere Paolo Tozzi en Raymond Hruby heeft Christian Lunghi een concept voor onderzoek, diagnose en behandeling uitgewerkt op basis van de vijf modellen. In deze cursus wordt de werkwijze uitgelegd en gedemonstreerd.

 • Het neurologisch model binnen het visceraal aspect

  450.00

  14 – 15 juni 2019 – R. Muts
  In deze cursus wordt dieper in gegaan op de samenhang tussen de viscera en het zenuwstelsel. De samenhang wordt uitgelegd vanuit de embryologische ontwikkeling. Daarnaast wordt dieper  ingegaan op het zogenaamde ‘buikbrein’, basis-bio-regulatiesysteem , enterisch zenuwstelsel en GALT systeem.

 • Dynamisch Integratieve Palpatie

  650.00

  27 sept t/m 29 sept 2019 – S.Phlips
  In deze cursus leert u hoe u snel tot een efficiënte diagnose komt en hoe daarop een succesvolle behandeling volgt. U ontwikkelt een “werkwijze” waarin alle technieken die u al kent kunnen worden geïntegreerd. Dit docententeam bundelt meer dan 25 jaar individuele ervaring in de osteopathische praktijk en als docent tot dit DIP-concept.

 • NeurOMed; The use of neuroscience for improving clinical osteopathic practice

  650.00

  4 okt – 6 okt 2019
  This 3-day course will introduce the key concepts of neuroscience and apply them into a clinically based osteopathic practice. The ultimate outcome is to produce a significant step forward for clinicians based on informed clinical research practice.

 • Het psycho-sociaal model binnen het visceraal aspect

  450.00

  12 – 13 oktober 2019 – R. Muts
  Hoe is de samenhang tussen het lichaam en de geest en wat kan een osteopaat daar mee?. De samenhang tussen de structuur en de functie van de viscera drukt zich uit in beweging. De cursus geeft inzichten vanuit verschillende vakgebieden als de PNI, TCM en ayurveda.

 • Dag van de Osteopathie

  650.00

  8,9 10 november 2019 – J. Starke
  Vaak citeren we de oude osteopaten en grondleggers van de osteopathie. Maar wat zeiden ze nu precies en in welke samenhang? Hoe zijn die uitspraken te interpreteren in het licht van de tijdsgeest van toen en wat betekent dat voor het handelen van de hedendaagse osteopaat?

 • Nacht van de Osteopathie

  50.00

  8 november 2019 – J. Starke
  Lezing: Osteopathische diagnose, holistisch of reductionistisch klinisch redeneren door Rik Hoste/Robert Muts. Bijpraten, kennis maken, feesten, dialoog over de toekomst van het beroep. €50 alles inclusief!