Postacademische cursussen

 • Het neurologisch model binnen het visceraal aspect

  450.00

  14 – 15 juni 2019 – R. Muts

  Geaccrediteerd NOF; 16 punten
  In deze cursus wordt dieper in gegaan op de samenhang tussen de viscera en het zenuwstelsel. De samenhang wordt uitgelegd vanuit de embryologische ontwikkeling. Daarnaast wordt dieper  ingegaan op het zogenaamde ‘buikbrein’, basis-bio-regulatiesysteem , enterisch zenuwstelsel en GALT systeem.

 • Dynamisch Integratieve Palpatie

  650.00

  27 sept t/m 29 sept 2019 – Institute for the Enhancement of Osteopathic Skills, S.Phlips
  In deze cursus leert u hoe u snel tot een efficiënte diagnose komt en hoe daarop een succesvolle behandeling volgt. U ontwikkelt een “werkwijze” waarin alle technieken die u al kent kunnen worden geïntegreerd. Dit docententeam bundelt meer dan 25 jaar individuele ervaring in de osteopathische praktijk en als docent tot dit DIP-concept.

 • NeurOMed; The use of neuroscience for improving clinical osteopathic practice

  650.00

  4 okt – 6 okt 2019
  This 3-day course will introduce the key concepts of neuroscience and apply them into a clinically based osteopathic practice. The ultimate outcome is to produce a significant step forward for clinicians based on informed clinical research practice.

 • Het psycho-sociaal model binnen het visceraal aspect

  450.00

  12 – 13 oktober 2019 – R. Muts
  Hoe is de samenhang tussen het lichaam en de geest en wat kan een osteopaat daar mee?. De samenhang tussen de structuur en de functie van de viscera drukt zich uit in beweging. De cursus geeft inzichten vanuit verschillende vakgebieden, zoals de typologie van Sheldon  Er wordt onder andere ingegaan op de functies van de organen voor het psychisch functioneren van de cliënt.

 • Dag van de Osteopathie -Leven en werk van W.G. Sutherland

  650.00

  8,9 en 10 november 2019 – J. Stark
  De befaamde Canadese osteopate en bibliografe Jane Stark presenteert haar onderzoek naar W. G. Sutherland. Het praktische deel van deze cursus concentreert zich op het tijdperk voor de publicatie van zijn boek The Cranial Bowl, hierin legde hij de basis van wat later zijn grootste bijdrage voor de osteopathie is geworden.

   

 • Nacht van de Osteopathie

  50.00

  8 november 2019 – J. Stark

  Wat: Lezing van Jane Stark en netwerkborrel

  Iedereen is welkom. Bijpraten met collegae, oud-studiegenoten, kennis maken en vooral feest. €50 (incl. hapjes en consumpties)

  Locatie: Schreierstoren

  Prijs: €50

 • Neuro-endocrien immuunsysteem (NEI)

  650.00

  15-17 november, 3- daagse cursus Danny van der Ven
  Gedurende deze 3-daagse cursus zullen we ingaan op het zenuwstelsel en hormoon systeem. Met in acht neming van de hiërarchie, de chronologie en de geschiedenis, zal het duidelijk worden hoe we deze systemen kunnen onderzoeken, behandelen, herkennen wat afwijkt en dit terug brengen naar de normaal. Theorie en praktijk zal gecombineerd worden, wat een mooi geheel zal vormen.