Het academie jaar is weer begonnen.


Richtlijn Osteopathisch Onderzoek College Sutherland (ROOCS)

Video-impressie van het osteopathisch onderzoek aan College Sutherland. Osteopathie is een holistische vorm van geneeskunde; niet reductionistisch zoals fysiotherapie of andere vormen. Het klinisch redeneren volgt daarom geen protocollair onderzoek naar de meest waarschijnlijke oorzaak / diagnose. Wij hanteren altijd een totaalonderzoek naar het functioneren van alle structuren op het vlak van mobiliteit.
Deze impressie is een overzicht van de snel-testen de de ROOCS, samengesteld uit vele testen binnen het osteopathisch domein. ROOCS is gericht op het totaalonderzoek; het vinden van regio’s, integratie, inhibitie, uitsluiting, safety en het maken van een behandelplan.


Video-impressie werkwijze Osteopathie

Video-impressie van het osteopathisch werken, met uitleg van de directeur CS Robert Muts. Het ánders onderzoeken & behandelen komt aan bod, de samenhang binnen het lijf en de samenwerking met reguliere geneeskunde.


Video-impressie Osteopathie ‘een gezond perspectief’

Video-impressie over de toepassing van de Osteopathie, de plaats in de gezondheidszorg, wanneer is het van toepassing en de veiligheid van de osteopathie.


Video-impressie Opleiding Osteopathie

Video-impressie van de opleiding, met uitleg van studenten en de directeur en impressies van de lessen.

[]

Video-impressie Gebouw opleidingen

Video-impressie van het gebouw, met lunchroom, apotheek, behandelruimtes en leslokalen.

https://college-sutherland.nl/wp-content/uploads/2022/05/insta-video.mov

Foto-impressie verschillende testen en technieken

Technieken en handgrepen in beeld gebracht, respectievelijk:
L3, Trust Twk, scapulair glijvlak, lumbal roll, Tibia, palpatie nierloge, correctie nierloge, relatie been-Lwk, abdominaal diafragma, calvaria cranium, carpaal tunnel.

Foto-impressie van de lessen