Aan het woord: oud-student Barbara van der Leij

We geven je graag een inkijkje in onze opleiding door de ervaringen van oud-studenten te delen. Dit keer lees je het verhaal van Barbara van der Leij. Barbara is inmiddels afgestudeerd osteopaat en runt haar eigen praktijk in Helmond.

“Mijn naam is Barbara van der Leij en ik heb de opleiding tot Osteopaat in 2019 afgerond. Met veel plezier werk ik sindsdien in mijn eigen praktijk.

Wat maakt College Sutherland zo bijzonder? De sfeer die ik vanaf de eerste dag heb mogen ervaren op deze school is bijzonder. Alle docenten en medewerkers werken met passie en liefde voor het vak. Ze geven iedere student de ruimte om zich te ontwikkelen. Docenten geven les vanuit hun eigen visie en met hun eigen ervaringen uit de praktijk. Vanaf het eerste jaar wordt duidelijk gemaakt dat er geen vastomlijnd protocol bestaat voor de behandeling van een patiënt.

Tijdens de opleiding zijn er veel praktijklessen. Daardoor waren de theorielessen voor mij beter te begrijpen, en ook het nut van de theoretische kennis werd me zo duidelijker. Uiteraard moet je leren voelen, maar het is ook essentieel te weten wat je voelt en de relaties in het lichaam te kennen en zover mogelijk te begrijpen.

Hoeveel tijd kost de studie? Naast de lesuren ga je veel tijd besteden aan zelfstudie. Ook wordt van je verwacht dat je wekelijks de praktijk gaat oefenen met studiegenoten en daarnaast ook stageloopt. Deze eigen inbreng vraagt discipline en enige organisatie. Per persoon is heel verschillend hoeveel uren je per week wilt en kunt besteden aan je studie.

Ik heb door de jaren heen een ontzettend sterke band opgebouwd met mijn studiegenoten. College Sutherland ondersteund de samenwerking met studenten uit andere jaren. Je kunt veel van elkaar leren, ik kan iedereen aanraden om hier gebruik van te maken.

Ik ben dankbaar dat ik de kans heb gehad om deze studie te volgen. Tijdens het werken in de kliniek (het laatste jaar) heb ik onder vakkundige begeleiding van de co-docenten de stap van student naar osteopaat kunnen maken. Het blijft voor mij fascinerend op hoeveel verschillende manieren een lichaam kan reageren op klachten, beperkingen en pijn. Dit vraagt bij iedere patiënt en iedere klacht een andere, op het individu aangepaste, behandeling. Ik zie de grote uitdaging in de osteopathie om in het complexe systeem van het lichaam een bijdrage te kunnen leveren aan een beter en gezonder functionerend lijf.”

Wil je meer weten over de praktijk van Barbara? Kijk dan op: puurosteo.nl