De juiste zorg op de juiste plek door zorginnovatie:

Integratie van osteopathie in het traumaprotocol


Aanmelden
 • Danny van der Ven D.O. & dr. Ruben van Veen & dr. Pim van Rutte, Robert Muts D.O., Jaap Zwaan D.O.

 • Incl. Thee, koffie & lunch

 • Fysieke bijeenkomst van 3 seminaries

 • okt - nov 2024 en februari 2025

 • Kosten €750,= p. seminarie , totaal € 2.250,=

 • Accr. NRO 72 pt voor hele cursus

  Cursus beschrijving

  In samenwerking met dr. Ruben van Veen en dr. Pim van Rutte, beiden traumachirurg in het OLVG te Amsterdam gaat osteopathie toegevoegd worden in het revalidatieproces van patiënten die behandeld zijn door een traumachirurg. Zo kan het beroep osteopathie een waardevolle toevoeging vormen, naast bijvoorbeeld fysiotherapie, in het optimaliseren van het herstelproces van de individuele patiënt. Als osteopaat is het van belang om specifieke kennis en inzicht te hebben in de behandelcomponenten- en protocollen van de traumachirurgie, traumatologie en o.a. de communicatiesystemen van het menselijk lichaam (BBRS) in relatie tot (wond)genezing en het wash-out systeem.

  Hiertoe is een nascholing/opleidingsprogramma van 3 x 3 dagen opgezet wat wordt afgesloten met een examen en certificaat. Het behaalde certificaat is een vereiste om als osteopaat te kunnen participeren in deze innovatieve samenwerking. Dit project gaat van start in de regio Amsterdam en zal daarna uitgerold gaan worden over de diverse regio’s in nederland in samen werking met de ziekenhuizen en traumachirurgen in die betreffende regio’s.


  Cursusdata

  • seminarie 1: 3 en 5 okt 2024
  • seminarie 2: 28/29/30 nov 2024
  • seminarie 3: 13/14/15 febr 2025


  Kostencursus

  De kosten voor deze cursus bedragen € 750 per seminarie, totaal € 2.250,= en dat is inclusief koffie, thee, lunch, parkeren en documentatie. De opleiding/nascholing wordt als 1 geheel gefactureerd (€ 2.250,=) en aparte deelname per module is niet mogelijk. Koffie, thee, lunch, parkeren en documentatie zijn inbegrepen. De NOF accreditatie voor deze cursus is momenteel in aanvraag. Het NRO heeft de cursus geaccrediteerd voor 72 punten voor de hele cursus.

   

  De volgende onderwerpen worden belicht


  ● Trauma en impact en stress

  ● Communicatiesystemen en hun impact op herstel: BBRS / A.P.E.N.

  ● Specifieke regio/trauma operaties & wondgenezing en Osteopathie

  ● Wash out systeem : vloeistofsystemen en inflamatie

  Tijdens het opleidingsprogramma zal er ook ingaan worden op specifieke (trauma)operaties en specifiek osteopatisch handelen aanvullend aan deze operaties. Het programma is opgesteld om zowel in de eerste fase na ziekenhuisbehandeling, als op een later moment in het herstelproces van de traumapatiënt het zelfhelend vermogen te optimaliseren en de patiënt ondersteunen naar een voor een optimaal haalbare (ADL functionerende) situatie.

  Cursusleiding

  Docenten uit diverse disciplines (osteopaten / artsen / trauma chirurgen) zullen deze nascholing gaan verzorgen voor Perpetuum in het IMC te Amsterdam. 

  • Danny van der Ven D.O. Theorie & Praktijk behandeling van traumata.
  • Robert Muts D.O. / D.M. / MSC. Basis Bio Regulatie Systeem (BBRS): bouw, functie, afweer, wash-out, enz. 
  • Jaap Zwaan D.O. Totaalconcept van onderzoek (ROOCS).

  Cursuslocatie


  Routebeschrijving
  • Contactweg 145-153
  • 1014 BJ Amsterdam

  Meld je aan voor de cursus ‘De juiste zorg op de juiste plek door zorginnovatie: Integratie van osteopathie in het traumaprotocol

  ’.

  Docent: Danny van der Ven D.O. & dr. Ruben van Veen & dr. Pim van Rutte en anderen

  Locatie: IMC, Perpetuum, Contactweg 145-153, 1014 BJ Amsterdam

  Kosten: € 2.250

  Let op: Bij aanmelden selecteer je alumni en ‘postacademisch’

  Aanmelden

  €2250