Volg onze webinars

Regelmatig bieden we de kans aan om een webinar te volgen. De onderwerpen van de webinars die we geven zijn uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan een webinar over je immuunsysteem, het coronavirus of je darmflora. Lees meer over de toekomstige webinars of kijk de vorige webinars terug.

Meer weten?
webinar

Studiekeuze 2024-2025

Ben jij geïnteresseerd in geneeskunde en wil jij ontdekken hoe je het vakgebied op een andere manier kan benaderen? Dan ben jij de aangewezen student voor de voltijdopleiding osteopathie (beroepsopleiding)!

Open dagen College Sutherland

Regelmatig organiseert de opleiding voorlichtingsdagen, waar korte demonstratielessen worden gegeven. Hierdoor krijgt u een indruk van de osteopathie, de opleiding en het niveau van de lessen. Tevens wordt de inhoud van het beroep osteopaat uiteengezet en kunt u vragen stellen aan docenten of studenten. Lees verder…

Eerstvolgende open dag:

  • 25 mei 2024
  • Van: 10.00-13.00 uur
  • Locatie: Contactweg 145, 1014 BJ Amsterdam
Aanmelden open dagen

College Sutherland: dé Europees CEN-gecertificeerde opleiding in Nederland

Het laatste nieuws

Wat is Osteopathie?

Het menselijk lichaam voert constant onbeschrijfelijk veel bewegingen uit. De bewegingen die bekend zijn, zijn voornamelijk de willekeurige bewegingen. Deze voeren we bewust uit, zoals het draaien van het hoofd, het opheffen van een arm, bukken etc. Maar er zijn nog vele bewegingen die we ons niet bewust zijn.

Opleidingsvormen

Osteopathie kan aan College Sutherland gevolgd worden als voltijds of als deeltijd-programma. Het verkorte deeltijd-onderwijs vereist een volwaardig afgeronde HBO-opleiding gezondheidszorg.  Alle studierichtingen leiden op tot hetzelfde diploma en volgen hetzelfde curriculum. College Sutherland bestaat als opleiding onder het College voor Integrale Geneeswijzen BV (Website under construction).

Gratis lesdag of meelopen?

Wij nodigen u van harte uit om de opleiding te bezoeken, onze deuren staan open. Er is te allen tijde gelegenheid de lessen van College Sutherland bij te wonen. Hierdoor kunt u ook in de verschillende jaren een kijkje nemen. Lees verder

RTL life-experience item over College Sutherland.

Voor het programma RTL life-experience zijn er opnames gemaakt bij het College Sutherland. In dit item komt de werkwijze van de osteopathie aan de orde en krijg je een indruk van de school, het gebouw, de lessen, de studenten. Een dagje meelopen op de school vertelt natuurlijk nog meer.

Wat kan de Osteopathie behandelen?

Osteopathie kan meestal een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de patiënt. Bij uitstek de behandeling van functionele aandoeningen, aspecifieke klachten en somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK). Dit vormt meer dan de helft van de dagelijkse klachten in de huidige gezondheidszorg.

Voorbeelden van klachten en aandoeningen:

  • Hoofdpijn, migraine, duizeligheid, KNO-problemen;
  • functionele buikklachten zoals prikkelbaar darmsyndroom, verstopping, pijn;
  • gewrichtsklachten, nek- en rugklachten met en zonder uitstraling;
  • bekkenklachten (incl. zwangerschap), pijn in armen of benen;
  • baby’s: problemen met drinken, slapen, boeren, huilen, voorkeushouding
  • kinderen: motorische ontwikkeling, groeiproblemen, allergieën, buikklachten
  • maar ook gedragsproblemen, zoals hyperactiviteit, depressie, etc.

 

Overzicht therapeuten