Heupartrose I

Heupartrose en rugpijnPatiënt 39 jaar, kwam een paar jaar geleden met extreme rug klachten over de gehele rug. Onderrug erg stijf en zenuwpijn in de onderste gewrichten. Uitstraling naar been en voet. Extreme spierspanning in de flanken en tussen de schouder bladen, stijve nek. tintelende tenen. Snowboard ongeluk 8 jaar gelden. Twee jaar geleden werd via röntgenopnames een heupartrose vast gesteld.

Onderzoek toonde een scoliose (kromming) van de gehele wervelkolom en een shift (zijwaartse verplaatsing) ter hoogte van de scapulae (schouderbladen) naar rechts. Behandeling van de regio rechter ribbenkast (lever, middenrif, verbinding naar de twaalfvingerige darm), een dieet en de aanbeveling ‘rondje Sloterplas joggen’, deed in een aantal weken de klachten al fors afnemen. De shift veroorzaakt een andere belasting op het bekken en de benen.
Na 5 maanden en drie behandelingen waren de klachten nagenoeg verdwenen en na vier jaar was de geconstateerde heupartrose op de röntgenfoto niet meer te zien.