Heupartrose III

HeupklachtenPatiënte 49 jaar komt met forse heuklachten rechts, sinds 2013. In haar jeugd op topniveau aan sport gedaan. Eind 2013 begon ze last te krijgen van haar rechterheup. Ze heeft twee maanden fysiotherapie gehad. De fysiotherapeut constateerde een instabiele heup. Eind 2014 is ze weer gaan sporten bij een personal trainer en is toen wellicht te hard van stapel gelopen. In die periode is ze plotseling, pijnloos, door haar heup gezakt.

Vervolgens namen de pijnklachten toe. Er is een cortison-injectie gezet, waarna de pijn nog erger werd. Pte heeft langere tijd (ca een half jaar) niet kunnen slapen van de pijn, en heeft toen besloten een operatie (nieuwe heup) te laten verrichten. En verder: in lig last van knie en vaak een vermoeide onderrug.

Osteopathisch onderzoek gaf een uterus retroflexie (gefixeerde achterover kanteling) te zien. Tijdens de handeling ervoer de patiënte de exacte pijn in het heupgewricht. Na 5 behandelingen is de beweeglijkheid van de heup verbeterd, de pijn is afgenomen en een operatie is (gelukkig of voorlopig) niet nodig.