Hersenvlies en controle-verlies

Overprikkeling osteopathiePatiënte, 9 jaar, slim en krachtig meisje, gevoelig type. Ze kan last hebben van zichzelf. Ze kan goed reflecteren op haar eigen gedrag en beseft dat ze het niet altijd kan controleren. Dat is erg lastig. Overprikkeling en slaap tekort zorgen voor verergering en minder controle over haar emoties.

Ze zoekt zelf ook prikkeling. Verveelt zich snel als er geen nieuwe impulsen zijn. Er zit een glutenintolerantie achter, wat (wanneer ze gluten vermijdt) een beetje rust geeft, maar de basale onrust blijft. Bij onderzoek aan het cranium (schedel) zijn verschillende meningen (hersenvliezen) gespannen. De dura mater (harde hersenvlies) bestaat uit collageen bindweefsel en is in alle richtingen trekvast. Op bepaalde plaatsen gaan de lagen hersenvlies uit elkaar en omgeven ze de bloedafvoerende vaten. Juist hier werden, met verfijnde palpatie, fixaties gevonden. Twee behandelingen later was er beweging in de vliezen en rust in het meisje. De druk was letterlijk van de ketel, de prikkeling binnen in haar hoofd was minder en dat gaf rust, betere slaap en normale prepuberale emoties. Altijd een strakke badmuts om je hoofd is dan ook gek-makend.