Litteken in de wand

Endometriose osteopathiePatiënte van 47 jaar heeft sinds 5 jaar klachten in de onderbuik, darmkrampen, obstipatie, pijnlijke geslachtsgemeenschap en voortdurende vermoeidheid. Reguliere diagnose: endometriose met het advies: OAC (Orale AntiConceptiva) en laproscopische verwijdering. Het gevolg van de bijwerkingen van zowel de medicijnen als de verklevingen na de laproscopie, waren erger dan de kwaal.

De natuur probeert wonden en ontstekingen altijd te beperken en af te kapselen door weefsel in de omgeving met het proces te laten vergroeien of te laten verkleven. Organen die veel ten opzichte van elkaar bewegen en over elkaar heen glijden, zullen niet snel de kans krijgen om te verkleven. Organen en buikvlies die min of meer constant op dezelfde wijze tegen elkaar aan liggen neigen daar wel toe.

Precies daar zit de crux; osteopathische behandelingen hebben het totale gebied van buik, bekken en benen weer in de beweging gezet. De verklevingen verdwijnen ten dele, infecties (klassiek als oorzaak aangegeven) krijgen geen kans en de endometriose heeft geen vat meer.

Lekker bewegen, wat nu weer kan, en vier behandelingen osteopathie per jaar hebben de kwaliteit van leven drastisch verbeterd bij deze vrouw. Het is eenvoudig: stromend water en weefsel blijft gezond.