Baarmoeder als hoofdzaak

Hoofdpijn baarmoeder en osteopathiePatiënte, 37 jaar met hoofdpijn klachten, wollig hoofd, duizeligheid en niet stabiel gevoel. De klachten zijn er constant, maar bij de menstruatieperiode verergeren de klachten.

Onderzoek van hoofd, nek en schouders leverde niet veel bijzonderheden op. Wel een geblokkeerd bekken en heiligbeen. Bij nader osteopathisch onderzoek kwam een uterus in retroversie (achterover gekantelde baarmoeder) aan het licht. De uterus is samen met het darmpakket in totaal drie keer behandeld en de klachten zijn nagenoeg verdwenen, er resten nog wel wat menstruatieklachten. De baarmoeder kan het heiligbeen en het bekken in compressie brengen, via de ruggenmergsvliezen ontstaat er een soort ‘overdruk’ in het hoofd, wat bovenstaande klachten veroorzaakte. We zijn allemaal één geheel, oorzaken kunnen zich totaal ergens anders bevinden dan waar de klachten zich voordoen.