Lopende nieren

Vrouw van 59 jaar. Klacht: terugkerende peesontstekingen, shinsplints en liesblessures in het rechterbeen bij het hardlopen. Onderzoek leverde gewrichtsblokkades van de voet (MCP I) de enkel (talo-cruraal) en de knie (tibio-fibulair), alles rechts. Fors verminderde mobiliteit van de linker nierloge en bijbehorende M. Psoasspanning. Tevens cervicale problemen (C3-C4 rechts).

De M. Psoas is een grote spier, die van de wervelkolom naar het been verloopt, ook wel de loopspier genoemd. Het rechterbeen compenseert de linker M. Psoastonus bij het hardlopen, waardoor de gewrichtsproblemen zijn ontstaan. Na behandeling van de linker nierloge en het rechter spronggewricht, waren de overige blokkaden verdwenen. Mevrouw heeft sindsdien geen klachten meer gehad bij hardlopen. Met de juiste totaalbehandeling loopt het stukken beter.