Coronavirus COVID-19

Beste studenten en patiënten in de kliniek van de opleidingen in het IMC, College voor Osteopathie, Academie voor Mesologie, Propedeuse,

Tot medio Juni zijn de opleidingen fysiek gesloten, gehoor gevend aan de oproep van de regering en het RIVM. Online gaan we door met het aanbieden van onderwijs. Daarnaast werken we momenteel hard aan andere aanpassingen.

Per 11.05.2020 mogen de contactberoepen, waar alle disciplines van het IMC onder vallen, weer consulten uitvoeren. Voorwaarde is dat de patiënt en therapeut geen verschijnselen hebben van Covid-19. Heeft u een van volgende verschijnselen dan verzoeken wij u thuis te blijven.

– Hoesten en/of kuchen

– Niezen en/of loopneus

– Verhoging (>37,5) of koorts

– Je ziek voelen en/of diarree

Bij twijfel: raadpleeg uw therapeut of huisarts hierin.

Tijdens de corona-epidemie (Covid-19) doen wij ons uiterste best om het IMC een veilige omgeving te laten blijven. Dat doen we voor onze patiënten en bezoekers, maar ook voor onze therapeuten, studenten, docenten, artsen en andere medewerkers. Uw én ieders gezondheid is ons kostbaar.
Het betekent dat we alle noodzakelijke voorzorgsmaatregelen treffen, er is ons alles aan gelegen om de veilige zorg te waarborgen waarop u en onze medewerkers, dus alle mensen voor wie we ons verantwoordelijk voelen, recht hebben.
Wij hopen op uw begrip en medewerking.

Medewerkers van het IMC en de opleidingen

Algemene vragen? Kijk op de website van het RIVM of bel met het landelijke nummer 0800-1351.

 • Alle docenten zijn een verrijking geweest van mijn persoonlijke ontwikkeling. De spreuken op de opleiding hebben mij ook veel geleerd:  ‘Veritas Temporis Filia’: de waarheid is de dochter van de tijd, over de vergankelijkheid van kennis.  ‘Panta Rhei’: alles wat leeft stroomt, over de noodzaak van vrijheid in beweging. Wie geneest heeft gelijk
  René van Santen
  voormalig student College Sutherland

Volg onze webinars

Regelmatig bieden we de kans aan om een webinar te volgen. De onderwerpen van de webinars die we geven zijn uiteenlopend. Denk bijvoorbeeld aan een webinar over je immuunsysteem, het coronavirus of je darmflora. Lees meer over de toekomstige webinars of kijk de vorige webinars terug.

Meer weten?
webinar

Studiekeuze 2020

Ben jij geïnteresseerd in geneeskunde en wil jij ontdekken hoe je het vakgebied op een andere manier kan benaderen? Dan ben jij de aangewezen student voor de voltijdopleiding osteopathie (beroepsopleiding)!

 

Open dagen College Sutherland

Regelmatig organiseert de opleiding voorlichtingsdagen, waar korte demonstratielessen worden gegeven. Hierdoor krijgt u een indruk van de osteopathie, de opleiding en het niveau van de lessen. Tevens wordt de inhoud van het beroep osteopaat uiteengezet en kunt u vragen stellen aan docenten of studenten. Lees verder…

Eerstvolgende open dagen:

 • 4 juli 2021 van 10.00 – 13.00 uur
Aanmelden open dagen

College Sutherland: dé Europees erkende opleiding in Nederland

Het laatste nieuws

Wat is Osteopathie?

Het menselijk lichaam voert constant onbeschrijfelijk veel bewegingen uit. De bewegingen die bekend zijn, zijn voornamelijk de willekeurige bewegingen. Deze voeren we bewust uit, zoals het draaien van het hoofd, het opheffen van een arm, bukken etc. Maar er zijn nog vele bewegingen die we ons niet bewust zijn.

Opleidingsvormen

Osteopathie kan aan College Sutherland gevolgd worden als voltijds of als deeltijd-programma. Het verkorte deeltijd-onderwijs vereist een volwaardig afgeronde HBO-opleiding gezondheidszorg.  Alle studierichtingen leiden op tot hetzelfde diploma en volgen hetzelfde curriculum.

Gratis lesdag of meelopen?

Wij nodigen u van harte uit om de opleiding te bezoeken, onze deuren staan open. Er is te allen tijde gelegenheid de lessen van College Sutherland bij te wonen. Hierdoor kunt u ook in de verschillende jaren een kijkje nemen. Lees verder

RTL life-experience item over College Sutherland.

Voor het programma RTL life-experience zijn er opnames gemaakt bij het College Sutherland. In dit item komt de werkwijze van de osteopathie aan de orde en krijg je een indruk van de school, het gebouw, de lessen, de studenten. Een dagje meelopen op de school vertelt natuurlijk nog meer.

Wat kan de Osteopathie behandelen?

Osteopathie kan meestal een positieve bijdrage leveren aan het herstel van de patiënt. Bij uitstek de behandeling van functionele aandoeningen, aspecifieke klachten en somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK). Dit vormt meer dan de helft van de dagelijkse klachten in de huidige gezondheidszorg.

Voorbeelden van klachten en aandoeningen:

 • Hoofdpijn, migraine, duizeligheid, KNO-problemen;
 • functionele buikklachten zoals prikkelbaar darmsyndroom, verstopping, pijn;
 • gewrichtsklachten, nek- en rugklachten met en zonder uitstraling;
 • bekkenklachten (incl. zwangerschap), pijn in armen of benen;
 • baby’s: problemen met drinken, slapen, boeren, huilen, voorkeushouding
 • kinderen: motorische ontwikkeling, groeiproblemen, allergieën, buikklachten
 • maar ook gedragsproblemen, zoals hyperactiviteit, depressie, etc.

 

Overzicht therapeuten